DANA ROSTO TARİFİ | Moda Forumu

DANA ROSTO TARİFİ

dana rosto
Paylaş
 

 

Kırmızı etin damak tadımıza bayram ettireceği bit diğer lezzet dana rosto. Etin tek ve büyük parça şeklinde pişirilip sunuma çıkarıldığı bu rosto hayvanın bacaktan karına kadar olan kısmında bulunan tek parça ettir. Rostonun içerisinde sinir ve yağ bulunmadığı için pişimi oldukça kolaydır. Dana rostonun bir diğer adı da nuardır.  bazen kasaplardan rostoluk et istenildiğinde kıyma verilebiliyor. Bu durum dalyan köfte ile rostonun karıştırılmasına neden olabiliyor. Kasaplardan dana rosto için nuar istenmelidir. Dana rosto tarifine geçmeden dana rosto nasıl yapılır sorusuna ilk cevabımız nuarın marine edilmesi olacaktır.

Dana rosto için malzemelerimiz  kişi sayısına göre isteğe bağlı azaltılabilir veya fazla olabilir. 1 kilo dana nuar, 4 yemek kaşığı zeytinyağı,  5 yemek kaşığı tereyağı, kaya tuzu, değirmen karabiber ve fırın ipi.  Marine sosu için; 2 adet rendelenmiş soğanın suyu, 1.5 su bardağı zeytinyağı, 5 6 dal taze kekik, 6 diş doğranmış sarımsak.  Dana rostonun sosu içinde; 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı un, 3.5 su bardağı et suyu kaya tuzu ve değirmen karabiber. Öncelikle lezzetli bir rosto yemek istiyorsanız nuarın mutlaka marine edilmesi gerekmektedir. Marine işleminin makul süresi pişirilmesine 1 saat kala dolaptan çıkarılmak kaydıyla 1 gündür. Fakat gün içerisinde yapmanız gerekiyorsa en az 3 saat marine işlemine maruz bırakmanız gerekecektir.  Öncelikle tek parça halinde satın aldığımız nuarı sığacak bir kapa koyup marine işleminin etin her yerine ulaşması için bıçak yardımıyla delikler açın.  Zeytin yağı soğan suyu kekik ve sarımsak ile etin her bölgesini elinizle ovun. Açılan delikler sayesinde marine malzemelerinin daha derine işlemesi sağlanmış olacak. Buradaki püf nokta buzdolabına koyduğunuz etin aralıklarla ters çevirmeniz olacaktır. Pişirme işleminden 1 saat önce çıkartılan rostonun üzerini fırın ipi ile orantılı şekilde bağlama yapılır. Bu işlem etin suyunu salmamasına her tarafın eşit pişmesine ve etin yayılmamasını sağlayacaktır.  Etin suyunun içine hapsolması ve lezzetli bir dış tabaka oluşması için dana rosto mühürleme yapılır. Bir miktar zeytin yağı ve tere yağını etin boyutuna göre bir tavada kızdırıyoruz. Sadece tereyağı olması yağın yanmasına neden olacağı için kesinlikle zeytin yağı veya sıvı yağ ile yapmalısınız. Lezzet için bir miktar tereyağı yeterli olacaktır. Etin kızgın tava içinde çevirirken yağı kaşık yardımıyla etin üst yüzeyine gezdiriniz.  160 derecede önceden ısıtılmış fırına üzerine kaya tuzu ve karabiber serpiştirerek 1 saat civarı pişmeye bırakıyoruz.  Rostoyu fırından çıkarmaya dakikalar kala sosu için ayrı bir kapta unu ve tere yağını kavurun rengi  hafif döndükten sonra et suyunu yavaşça ekleyerek karıştırın kıvam alması için gerekli miktarda su ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyip bir taşın kaynatıp kapatın. Fırından çıkan etin iplerini keserek 5 dakika dinlendirdikten sonra sıcak şekilde dilimleyip rostoyu sosu ile buluşturup servis edin.  Afiyet olsun.

Bu yazı 956 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak

Sitede yer alan yazı, resim ve haberler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
internetten para kazanma,Aspire Türkiye,şifalı taşlar